A fodrász szalonban ajánlottak nekem fogorvosi rendelőt

Nagyon szeretek fodrászhoz járni, ugyan csak három vagy négy hónaponta jutok el, de az az egy és fél óra teljes kikapcsolódás. Nem csak a hajam újul meg, de a lelkem is új erőre kap, mivel a fodrászom is nagyon jó arc, de a többi vendéggel is mindig nagyon jókat beszélgetünk, néha egymás terapeutái vagyunk, máskor pedig jó tanácsokkal látjuk el egymást. Így történt ez utolsó alkalommal is.

Azt panaszoltam el, hogy annyira fáj az egyik fogam pár napja, hogy nem is tudok aludni azon a felemen. Mindig meg kell fordulnom, hogy kevésbé érezzem a fájdalmat, bár az sem igazán segít. Ekkor mondta az egyik vendég, hogy ő ismer egy nagyon jó fogászatot a belvárosban, tömegközlekedéssel is nagyon jól megközelíthető helyen. Mondta, hogy ő is oda jár, hiszen gyorsan kap időpontot, és illeszkednek a munkaidejéhez is, ami nála nagyon nagy előny, hiszen olyan munkahelye van, ahol kevésbé rugalmasak, ezért viszont nem szívesen venne ki egy szabadnapot. Hozzátette, hogy a fogorvos, aki őt kezelte nagyon kedves, és jól végzi a dolgát, hiszen nem okoz fájdalmat, mivel precízen dolgozik.

gyokerkezeles

Tetszett a fogászat leírása, így elkértem az elérhetőséget, valamint interneten is rákerestem a rendelőre és még aznap felhívtam őket. Valóban egy kedves hang fogadott telefonon, megkérdezte melyik fogorvosukhoz szeretnék menni és ezután sikerült gyorsan egyeztetni az időpontot is.

Pár nap múlva el is mentem a fogorvosi rendelőbe, ahol kedvesen fogadtak, egy percet sem kellett várni, már ülhettem is a székbe. Elmondtam panaszaimat, majd megvizsgálta a fogaimat. Megdicsérte ápolt fogsoromat, azonban megállapította, hogy ennél a fogamnál gyökérkezelésre lesz szükség, ami nem az én hibámból adódóan keletkezett probléma. Elmesélte pontosan a menetét, hogy is néz ki egy gyökérkezelés, és mondta, hogy ez több lépéses, így másik időpontban is el kell majd jönnöm, persze továbbra is alkalmazkodnak hozzám.

Mivel ilyen fájdalom gyötört, felajánlott egy olyan érzéstelenítő használatát, ami azon a fogon hat, 1-2 napig, ameddig nem jövök a következő időpontra. Természetesen éltem a lehetőséggel, hiszen mint mondtam, nagyon sajgott a fogam.

Miután megkaptam és éreztem a zsibbadást, nekiállt a fog felnyitásának, hogy ki tudja takarítani a gyulladt részt. Miután megtörtént, kitakarította a fog belsejét, egy üres kráter maradt. Ebbe gyógyszert tett, ami enyhítette a tüneteket.

A következő alkalommal a kitisztítás után, a tömés következett. Bizonyos gyökértömítő paszta és gumis anyag keverékével tömte be a fogamon a krátert, ez után pedig egy végleges tömést is tett rá.

Megjegyezte, hogy egyelőre maradhat így a fog, de mivel ez már egy élettelen fogacska, sokkal érzékenyebb, mint a többi, ezért érdemes idővel koronát is készíteni rá, azonban ez most várhat még. Ennyi volt, amit megértettem a fogorvos elmondásából, bár igazán igyekezett egyszerűen, hogy ilyen egyszerű halandó, mint én, is megértsem és azt hiszem azért sikerült is nagyrészt. A lényeg, hogy már nem fájt a fogam, és ez egy óriási megkönnyebbülés volt.

Most jött a másik problémás rész, a fizetés. Persze tájékoztatott az árakról, azonban természetesen számítottam felmerülő plusz költségekre. Amikor megkérdeztem mennyivel tartozom, az ár annyi volt, mint amennyit előtte is mondott, semmivel sem több. El sem mertem hinni. Semmi plusz költség, semmi horror ár. Nagyon boldog voltam, hogy ilyen jutányosan ilyen profi munkát kaptam.

Miután olvastátok történetemet, meggyőződhettek ti is, hogy váratlan helyzetekben születnek váratlan megoldások. Én magam sem gondoltam, hogy egy beszélgetés során a fodrászatomban, találom meg a legmegbízhatóbb és profi munkát nyújtó fogorvosomat. Ezt nevezik úgy, hogy kettő az egyben.