Ajándékötletek hajvágáskor

Azért is szeretek nagyon fodrász lenni, mert a munkám közben mindig lehetőségem adódik kicsit jobban megismerni más embereket. Annyi személyes sztorit hallgattam már végig, hogy ha író lennék, akkor biztosan fel tudtam volna használni akár több könyvben is azokat a történeteket, amik másokkal estek meg, olyan sok volt belőlük és annyira változatosak. A mai nap abból a szempontból volt kivétel, hogy valamire szükségem volt, és pont egy vendégem adta meg a megfelelő választ rá.

Közeledik a keresztfiam születésnapja, és nem tudtam eldönteni, hogy milyen ajándékot vegyek számára. Valami olyasmit akartam, ami nagyon jól le tudja kötni és egyben hasznosnak is bizonyulhat.

Nem is jöhetett volna jobban ki a helyzet, mert pont jött Eszter, a főállású anyuka, 4 gyermek édesanyja, és szeretek vele beszélgetni, mert annyira lazán és mégis felelősségteljesen viszonyul a gyermekeihez, hogy az követendő példa szerintem. Pedig hát négy lurkója van, azért oda aztán kell a figyelem, nem mindennapi helyzet, az biztos, hogy igénybe veszi a szülőket. Ha már a lehetőség adódott, meg is kérdeztem tőle, hogy mit tudna ajánlani egy egyéves kis csöppségnek, hogy milyen ajándék lehet az ideális. És akkor azonnal bele is vágott a mondandójába, hogy talált gyermek laptopot. Kicsit meglepődtem, hogy mi lehet ez, egy 13 hónapos baba és egy laptop mégis hogyan tudnak egymással fúzionálni, aztán elmagyarázta nekem, hogy ez egy olyan táblagép, amin van bőven gomb, amit lehet nyomkodni és hangokat is ad ki, és a segítségével számos dologra lehet megtanítani a piciket, mint pl. a betűk, szavak, állatok nevei. Pont ilyesmit kerestem! Valami hasznosat!

Ráadásul ez a típus három állítható funkcióval rendelkezik attól függően, hogy mennyi idős a csöppség. Tehát ha eltelik egy év, akkor ezt a gyermek laptopot simán lehet még használni, mert csak át kell kapcsolni egy olyan módra, ahol már mondjuk a két éveseknek való játékkombináció aktív. És ez most egy féle ilyen típusú játék, a webshopon többféle áll rendelkezésre. Kicsit ódzkodtam eleinte a gyermek laptop név hallatán, de felkerestem az oldalt és utánanéztem a részletes leírásnak, és az alapján minden kételyem eloszlott ezzel kapcsolatban. Eszter segítségével sikerült találnom egy olyan játékot, ami fejleszti a kresztfiamat, és közben a szülők is örülnek, mert nem egy két hónap múlva elavuló játékról van szó, ami hamar egy szekrény mélyére fog kerülni, hanem a következő két évben egy használható kelléke lesz a családnak.