Egy fodrászatba is jól jön egy vagány polcrendszer

Mindig is fodrász akartam lenni. Érettségi után már is elkezdtem a fodrász szakmát megtanulni, hogy egyszer majd ténylegesen mesterfodrász válhasson belőlem. Vagy legalábbis saját szalonom lehessen. Még anno az egyik barátnőm, Gabi is fodrász akart lenni, de a szülei nem akarták, hogy az legyen, és nagyon erőltették ezt az egyetem dolgot, így egyetemre ment. De nem tetszett neki, és hamar ott hagyta. Persze én tudtam, hogy ez lesz, de nem szóltam bele, a szülei így is dühösek voltak rám. Nem szerették, hogy velem barátkozik, mert én nem tanultam tovább. Illetve, tovább tanultam, csak fodrásznak és nem mentem egyetemre. Na meg azért is utáltak, mert leszbikus vagyok. Pedig erről igazán nem tehetek!

Viszont időközben a barátságunk elmélyült. Ő, aki mindig is a fiúkat szerette, romantikus érzéseket táplált irántam, és én is ő iránta. Az életünk csodás lehetett volna, ha őt ki nem tagadják a szülei ezért. Így hozzám költözött. Nem tudtuk mihez kezdjünk. Nekem volt egy kis félretett pénzem, tehát így szóltam:

  • Gabi! Nekem van egy kis félretett pénzem. Veszek egy kis helyet, és kialakítunk egy fodrászüzletet! Megtanítalak az alap dolgokra, és segíthetsz nekem. Együtt dolgozunk. Valóra váltjuk kiskori álmunkat. Aztán majd később te is elvégzed a tanfolyamot! És jól megszedjük magunkat. Most az elején kicsit nehéz lesz, de menni fog!
  • Milyen szép gondolat! Tényleg megtennéd ezt?
  • Tényleg.

Már meg is vettük a helyet, csak a polcok kellettek. Erős strapabíró polcokra volt szükség, hogy legyen min tárolni a fodrász kellékeket.

Sokáig keresgéltem, míg végül Gabi egyik szaktársa ajánlotta a RackingLog Kft-t. Ez egy olyan cég, amely már több, mint 25 éve működik a raktározási piacon, és Gabi szaktársa szerint megbízhatók és segítőkészek. Gondoltam, akkor járjunk utána. Elvileg kiváló szakemberek segítenek nekünk, ha felkeressük őket, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. A honlapuk elég meggyőző volt, sok jól kinéző polcrendszert találtam.

De a kinézet nem minden, fontos továbbá, hogy strapabíró és nagy teherbírású polcok, állványok legyenek. De a RackinLognál a polcok külön-külön legalább 130 kilogrammot elbírnak, így ez bőségesen elég nekünk. Egyedileg tervezik, egyedi igényekre és díjmentes kiszállítással eljönnek hozzánk és feltérképezik a szükséges területet. Pont ilyen együttműködésre lenne szükségünk. Gabival felhívtuk a szolgáltatót, és nem csalódtunk, kedvesen és türelmesen álltak rendelkezésünkre.

Tényleg díjmentesen kijöttek és feltérképezték a leendő fodrász szalonunkat. Miután mindent megbeszéltünk, egy árajánlatot is kaptunk, amelyet korrektnek találtunk. Gabival elfogadtuk, és nem kellett sokat várni, mire kiszállították nekünk a polcokat. Könnyű volt összeállítani, és jól jártunk, mivel csavarmentes polcokat vettünk, ami sokkal olcsóbb is volt, mint a csavaros változat.

Nagyon jól nézett ki az elkészült fodrász szalonunk, különösen a polcok dobták fel legjobban. Most már csak reklámozni kellett. Lefényképeztük, kitettük facebookra, meg mindenhova, és lassan, de biztosan elkezdtek jönni a vendégek is. Aztán pedig hamarosan összekerestünk annyit, hogy Gabi is megcsinálhatta a fodrászképzést. Az üzletünk jól halad, nincs főnök, csak mi ketten. Később már olyannyira jól haladt az egész hogy felvettünk pár ismerőst. Remélem, hogy Gabi hamarosan kibékül a szüleivel és minden rendben lesz.