Fodrász, és a bukósisak méretek

A minap fodrásznál voltam a gyerekekkel. Nagyon mókás volt, mert várnunk kellett egy kicsit, mert előttünk volt egy férfi, akinek még le kellett vágni a haját.

A gyerek száj

Mivel már éve óta ugyan az a fodrászunk, így jól ismerik Krisztát a gyerekek. Igazból nagyon ért a gyerekek nyelvén, így nem nehéz szeretni őt. Mindig tudja, hogy hogyan kedvezzen a lányomnak, hogy most éppen be kell fonnia a haját, vagy mondjuk éppen ki kell fésülnie szépen. A fiam pedig egyenesen oda van, amikor be lesz zselézve a haja… haircut-1007891_640

Szóval várakozás közben, mivel a gyerekek mindig kíváncsiak, kérdezgetek minden félét. Hol tőlem, hol pedig Krisztától. Ha van gyereked, akkor nem kell bemutatnom, hogy milyen is amikor ők kíváncsiak. Ha nincsen, akkor elég annyit tudni, hogy amire kíváncsiak, azt megkérdezik. Azt szokták mondani, hogy a gyerekek őszinték.

A tipikus most miért kérdések tömkelege, már én voltam zavarban tőle. Mire a fiamnak támadt egy nagy ötlete. Megkérdezte, hogy az asztalon heverő bukósisakot felpróbálhatja e?. Először meg sem tudtam szólalni, persze mikor észbe kaptam, azonnal nemet mondtam. Ekkor már mindegy volt, mert szerintem olyan vörös voltam, mint egy paradicsom. A fiam következő kérdése, hogy miért nem próbálhatom fel? Na most magyarázd meg egy 5 évesnek, hogy nem veheti fel amit ő akar.

A bukósisak méretek

Nem mondhatom neki azt, hogy ez nem a te méreted. Ez igen csak kevés válasz lett volna. Szerencsre a férfi, akinek Kriszta vágta a haját éppen készen lett, és a fiamhoz lépett, felemelte a sisakot az asztalról, és a fejére tette. Gondolhatjátok, hogy milyen elégedett volt, én meg azt sem tudtam, hogyan hálálkodjak neki.

Fodrász után hazafelé, persze próbáltam elmagyarázni, hogy miért is nem lehetett volna neki hozzá nyúlnia, de teljesen feleslegesen, hiszen akkor is elérte a célját, és felpróbálta a sisakot.