Fotózás, német nyelvtanfolyam

Az érettségire készülő csoportoknak mostanában van a fotózása, így elég nagy felhajtás van mostanában nálunk. Nem mintha baj lenne, hiszen örülök, hogy van munkám.

Az üzlet

Mindig is fodrász akartam lenni. Nem tudom, hogy honnan jött az ötlet, de egyértelmű volt, hogy nyolcadik után erre a szakmára megyek. Anyám erőltette, hogy valami olyan szakmát tanuljak, ami ad érettségit is, mert később még kellhet, de engem annyira nem érdekelt.

A gyakorlati hely, ahova be lettünk osztva nem éppen a legjobb volt, hiszen eleinte csak söpörni hagytak bennünket, már azt gondoltam, hogy minek is vagyok ott, mikor változott a helyzet. Hogy minek köszönhettük nem firtattuk, de örültünk neki.

A tanuláscolors-1097130_640

A szakmunkás vizsga után, mint mindenkinek nekem is az álmom az volt, hogy saját műhelyem legyen. Persze ezt gyorsan el kellett hessegetnem, hiszen hol volt nekünk annyi pénzünk, hogy egy saját szalonom legyen. Annak is örülni kellett, ha felvesznek valahová frissen végzettként.

Annyira nem tartom igazságosnak a dolgot különben. Mintha mindenki meg lenne bélyegezve, hogy ő most végzett, és tuti hogy el fog rontani egy hajat, vagy elégeti, vagy rosszul festi be, és így nem veszik fel sehova. De könyörgöm, hogy tanuljunk meg mindent, vagy gyakoroljunk. Persze valahol azt is megértem, hogy nem akarja senki hogy a kuncsaftjai máshova menjenek egy egy rossz haj miatt, vagy netalántán tönkretett miatt.

A munkahelyem

Végül egy átlagos, és igen kissé unalmasnak mondható szalonba vettek fel, de ennek is örülni kellett. Eleinte nem fogjátok elhinni hogy mi volt a munkám. Folyton hajakat mostam. Olyanok voltunk mint valami nagyüzemben. Ha bejött valaki, akkor csak leült, és ahol szabad hely volt oda beült. Olyan is akadt akinek megvolt a saját fodrásza, az jelezte, hogy oda szeretne menni. Nekem csak a hajmosás, és a masszírozás jutott.

Az én szerencsémre, de a másik fodrász szerencsétlenségére kiesett a munkából valami betegség miatt, így beengedtek engem hajat vágni. Persze csak akkor, ha minden haj meg volt mosva. De nem panaszkodtam, hanem örültem neki, hogy végre olló közelben lehetek.

A magam helye

Ma már nem panaszkodhatok Igaz, hogy sok erőfeszítésbe került, és be kell hogy valljam, hogy hitelt is vettem fel ez miatt, de végül lett egy saját kis szalonom. Én hajat vágok, a barát nőm pedig körmösként dolgozik. Az ő bérleti díja majdnem fedezi a költségeket amit fizetnem kell, így még jól is járok.

Én is be iratkoztam egy esti érettségire, mert még sok elképzelésem van. Még a német nyelvtanfolyam is megfordult a fejemben, de ezt majd csak az érettségi után, mert az már sok lenne egyben.