A nagy küzdelem, hogy végre rászánjam magam és elmenjek fodrászhoz és az értékbecslés ára

Lány vagyok és szerintem a legtöbb nő társam, aki olvassa ezt, egyet fog érteni velem, hogy fodrászhoz eljutni nem egy olyan, hű de könnyű dolog.

Ahogy ételre és italra, avagy élelmiszerre szükségünk van, úgy néha arra is, hogy a hajunkat rendbe tegyük. De amilyen könnyen elmész a boltba, amikor tudod, hogy már kell, szükségét látod, na annál nehezebben jutsz el a fodrászhoz.

Amikor kicsi voltam, sosem volt túl hosszú hajam. Sőt óvodában, amikor nagycsoportos voltam kifejezetten rövid volt. Amikor iskolába kerültem, első osztályos koromtól kezdve kezdtem el növeszteni. Ez nagyon jó volt, mert mindig is hosszú hajat szerettem volna, de anyukám mindig levágatta, ha fodrászhoz mentünk. Sőt volt olyan, hogy az egyik rokonom, a mamám testvére ragadott ollót és igazított a frizurámon, mert hát rövid hajat nem olyan nehéz csinálni, de szerencsére neki ügyes keze van, ért ehhez. Ha fonni tud, akkor az olló sem állhat olyan távol tőle.

Mindenesetre nekem máig gondot okoz, hogy elmenjek- e a fodrászhoz vagy ne. Sajnos néha az ember haja vége töredezik, főleg ha sokat vasalja, bár én nagyon ritkán szoktam sok lánnyal ellentétben. Szóval, ha töredezik a haj vége, akkor bizony ideje van elmenni fodrászhoz, hogy kicsit szebbé, egészségesebbé, na meg persze Rövidebbé is tegye egyben a hajat. Igen, sajnos ha vágunk belőle, akkor az a ma ismert fizikai és természetes jelenségeknek köszönhetően rövidebb lesz, nem marad ugyanakkora, vagy hosszabb. Persze manapság már erre is van megoldás, de én a mondó vagyok, hogy a természetes szépség a legjobb dolog, úgyhogy kerülöm a műkörmöt, póthajat és társaikat. Szeretem, amikor hosszú hajam és ilyenkor mindig megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy most akkor levágjam, hogy szebb legyen a vége, vagy maradjon még, hogy hosszú és egyre hosszabb legyen. Ez egy lánynak nagy trauma, egy fodrásznak kevésbé. Ő rögtön végné, persze érthető módon.

Anyukám ingatlanbecsléssel foglalkozik és mindig mondja, hogy teljesen megfizethető az ingatlanbecslés ára.  Elég jól is keres ez által, a barátságos ár ellenére is, ami persze duplán jó, mert neki is, meg annak is, aki igénybe veszi ezt a szolgáltatást, illetve lehetőséget. Nagyon sokat hallottam már anyukám szájából a mondatot, hogy na nem a fodrász fog csődbe vinni bennünket. Ez így igaz, mert körülbelül évente kétszer járok fodrászhoz és ez nem jelent túl nagy kiadást a családi kassza számára.

Egyébként érdekesség, hogy anyukám sem bízza a véletlenre. Több, mint 15 éve ugyan ahhoz a fodrászhoz jár, aki viszonylag messze lakik tőlünk. Sokkal közelebb is találhatott volna valakit ebben a szakmában a városban, de bárki újat próbált ki, mindig csalódottan távozott tőle. Neki rövid haja van és persze azt mondtam, hogy egy rövid hajat nem nehéz levágni, de van olyan eset, amikor igen. Szerintem nagyon jó a frizurája és ez a fodrászának köszönhető, mert tényleg nem tudja mindenki olyan jól megcsinálni, mint akihez régóta jár.

Én is többször jártam már úgy, hogy nem voltam elégedett az eredménnyel. Vannak ezek a legendák, hogy a fodrász mindig többet vág és nem azt csinálja, amit mondasz neki, amire megkéred és sajnos meg kell, hogy mondjam, hogy ezeknek a történeteknek van valóságalapjuk. Tisztelet a kivételnek, kivétel majdnem mindig van, minden téren, nem csak a fodrászok esetében.

Szóval az biztos, hogy nem könnyű hosszú hajú lányként rávenni magunkat, hogy most akkor el merjünk- e menni fodrászhoz, vagy sem. Az egészséges hajvégek, vagy a hossz a fontosabb? Természetesen a legjobb, ha hosszú és egyben egészséges is a hajkoronánk, de ezt nem mindenkinek könnyű természetes módon elérni, kivitelezni. Lehet, hogy én is könnyebben meg tudnám becsülni egy ingatlan árát, mint, hogy eldönteni az, hogy vágassak vagy ne vágassak az én drága egyetlen haj sokaságomból.