Ne hajszold magadat túl, még a szalonban se!

Régóta dolgozom fodrászként. Nem azért, mert nem volt más lehetőségem, hanem mert személyes missziómnak érzem, hogy az embereken segítsek. Olyan förtelmes frizurákat és hajkölteményeket lehet manapság látni, hogy fizikailag fáj. Nem beszélve arról sem, hogy nincs is jobb annál, mint amikor egy kellemes és frissítő fejmasszázsos hajmosással egybekötünk valami olyat, amitől az ember szebbnek, vonzóbbnak érezheti magát. Ezért lettem fodrász és ezért dolgozom a szalonban minden nap, kifulladásig.

Az emberek elégedettek és szeretik is, és minél jobb hajat csinálok nekik, annál gyakrabban vágynak vissza hozzám, a szalonba és kérnek újabb és újabb hajvágást. Ezzel én is és a klienseim is jól járnak. De ehhez tényleg teljes erőbedobás és erőnlét kell, hogy egész nap kitartsak.
Persze előfordul, hogy ez nem sikerül. Ilyen történt a múlt héten is, amikor szerettem volna egy komolyabb feszítettebb hetet végigdolgozni, mivel utána szabadságot vettem ki és kellett egy kis extra pénz. Kő keményen neki is álltam és öt napot megállás nélkül, egy huzamban végig dolgoztam. Csak enni és aludni álltam meg valamint mentem haza. Annyira belelovalltam magam a munkába, hogy valószínűleg észre sem vettem, hogy mennyire megerőltettem magam. Az utolsó este, amikor végeztem és indultam volna haza, valami megroppant a derekamnál és gyakorlatilag összecsuklottam és nem tudtam mozdulni se. Olyan fájdalmat éreztem, hogy azt hittem, hogy sírva fakadok. Szerencsére kéznél volt a telefonom és azonnal hívtam a páromat. a közelben dolgozik és autóval volt, így rövid időn belül ott tudott lenni és segíteni. Azonnal kérdezte, hogy mi történt, mi a bajom, hogyan tudna segíteni. Én elmondtam mindent, mire ő felsegített, leültetett egy biztos székre, ami jól fogta a hátamat, majd elszaladt a konyhába, és beállított egy pohár vízzel.

A markában tartott egy kapszulát. Kérdeztem tőle rögtön, hogy mi ez. Mire megkérdezte, hogy emlékszem-e arra a hétre, amikor ő erőltette túl magát és meg sem tudott mozdulni. Majd kapott egy tippet, miszerint van egy fájdalomcsillapító, amely majdhogynem azonnal segített neki. Ez az Aleve filmtabletta volt, melynek erős fájdalomcsillapító ereje segít a derék- hát- és ízületi fájdalmakon már az első tabletta beszedésekor. Nem is teketóriáztam, úgy kaptam a fájdalomcsillapító után, mintha az életem múlna rajta. Szerencsére az alkotóelemei körül egyikre sem vagyok allergiás, de mindig el kell olvasni a betegtájékoztatót, mielőtt beszedi az ember. Adagolása rendkívül egyszerű. 8-12 óránként egyet, vagy kettőt, egy nap pedig maximum hármat lehet bevenni. Szedése pedig a fájdalom eltűnéséig ajánlott. Valóban nagyon hatásosnak bizonyult a gyógyszer, hiszen már pár nap után érezhető volt a javulás és addig sem kellett nagyon szenvednem. A nyaralásunk és megmenekült és a szabadságom után, azonnal vissza tudtam térni a szalonba. Persze sokkal nyugodtabban és összeszedettebben igyekeztem dolgozni, nem túlvállalni magam, de a biztonság kedvéért attól kezdve mindig volt nálam egy levél Aleve fájdalomcsillapító filmtabletta.